Revalidatie Nijmegen

Een operatie staat gepland, of misschien ben je al geopereerd na een onverwachte situatie. Je bent aan het herstellen en op zoek naar mogelijkheden voor revalidatie in Nijmegen. Dan ben je bij Fysiotherapie Brakkenstein aan het juiste adres.

024 - 355 98 94
Revalidatie

Wat is revalidatie?

Revalidatie is een langdurig traject waarbij je aan de slag gaat met herstellen om zo goed mogelijk weer op je oude niveau te komen. Hoe lang het duurt verschilt per persoon. Meestal 3 tot 12 maanden, soms voor langere tijd. Revalidatie vindt vaak plaats na een operatie, maar je kan bijvoorbeeld ook revalideren als je zware Covid-19, ofwel corona besmetting achter de rug hebt. We gaan aan de slag met je conditie, je lichaamskracht, soepel bewegen en je mentale welzijn. Op al die gebieden hebben we veel ervaring opgebouwd. We staan dan ook voor je klaar om je op een prettige manier te laten revalideren in Nijmegen.

Revalidatie Nijmegen
Fysiotherapie Brakkenstein Nijmegen - Favicon

Revalidatie is een samenwerking

Je hebt altijd direct contact met je fysiotherapeut. Je kan zo altijd vragen stellen of twijfels delen. De band proberen we sterk te maken; in behandeling zijn we samen en gelijkwaardig aan elkaar. We zien het als een samenwerking. We zullen je dan ook duidelijk uitleggen wat de behandelmethodes zijn. Daarin nemen we onze wetenschappelijke kennis en jarenlange ervaring mee. Alles gaat in overleg. Revalideren is niet altijd makkelijk, dus is het belangrijk dat de behandeling goed bij jou past.

Neem contact op voor vragen of maak direct een afspraak.

Wanneer revalidatie?

Revalidatie vindt dus vaak plaats na een operatie, maar ook na een aandoening kan revalideren een goede manier zijn om te herstellen.

Geschikt na:

  • een kruisband- of schouderoperatie
  • en operatie voor een knie- of heupprothese
  • fracturen ofwel een breuk in een bot
  • long- of hartingreep
  • neurologische aandoening
  • claudicatio intermittens (etalagebenen)
  • corona besmetting

Met bijvoorbeeld een nieuwe knie is revalidatie noodzakelijk. Je wilt zo goed mogelijk weer functioneren en wij helpen je daarbij.

Het mentale welzijn

Tijdens de revalidatie in Nijmegen kijken we niet alleen naar de medische kant van het herstel. Wij vinden het net zo belangrijk hoe het met je gaat in die periode en wat het voor impact heeft op de kwaliteit van leven. We kijken hoe we daarin ook mentaal ondersteunend kunnen zijn. Waar wij als praktijk sterk in zijn, is dat we mensen mentaal ook sterker maken. Een revalidatie begint vaak met een enorme keldering van iemands gezondheid. Dat kan behoorlijk confronterend zijn.

Inzicht in vooruitgang

We motiveren waar het kan en maken het zo leuk mogelijk om door de zware periode heen te komen. Als fysiotherapeut laten we dan ook voortdurend zien hoe je vooruit gaat, want soms zie je dat zelf even niet. We benadrukken de groei en laten dat met testen zien om zo het zelfvertrouwen weer te vergroten. Ons doel is om je niet alleen naar het oude niveau te krijgen, maar dat je mentaal groeit en er nog sterker uit komt dan voor de blessure.

Sportrevalidatie

Ben je geblesseerd geraakt en kan je je sport niet meer uitoefenen? Door middel van sportfysiotherapie kan je bij ons revalideren om zo weer op je gewenste niveau te komen. Met sportrevalidatie kijken wij als sporttherapeut hoe je je lichaam optimaal kan inzetten. Soms is het zelf mogelijk tijdens het revalideren het sporten weer op te starten.

Afspraak maken Afspraak maken