Sportfysiotherapie Nijmegen

Voor sportfysiotherapie kan je terecht in Nijmegen, bij Fysiotherapie Brakkenstein. Wij zijn gespecialiseerd in sportfysio en hebben jarenlange ervaring in het behandelen van de meest uiteenlopende blessures. Zowel sportblessures als blessures van andere aard.

024 - 355 98 94
Sportysiotherapie Nijmegen

Wat is sportfysiotherapie?

Sportfysiotherapie is een specialisatie binnen fysiotherapie. De klachten kunnen tijdens het sporten ontstaan, maar ook bijvoorbeeld tijdens werk. De behandeling kan bestaan uit krachttraining of andere trainingsadviezen. Met sportfysiotherapie ga je aan de slag met het verbeteren van conditie en krachtopbouw. We overleggen altijd wat je wensen zijn.

Sportysiotherapie
Fysiotherapie Brakkenstein Nijmegen - Favicon

Sportfysiotherapie die bij jou past

Fysiotherapie Brakkenstein in Nijmegen beschikt over vele mogelijkheden voor goede sportfysiotherapie. We hebben een eigen sportzaal met de nodige toestellen en gewichten. Tijdens het eerste gesprek bespreken we je eventuele klachten en zullen lichamelijk onderzoek doen. We gaan met elkaar in gesprek waarbij je al je vragen op tafel kan leggen en mag meedenken. We zullen duidelijk uitleggen wat het plan is en waarom we voor een bepaalde aanpak. Alles gaat in overleg want het is belangrijk dat de sport fysio goed bij jou past.

Neem contact op voor vragen of maak direct een afspraak.

Hulpvragen aan de sportfysiotherapeut

Wij zien veel hulpvragen voorbij komen in onze praktijk voor sportfysiotherapie in Nijmegen. Denk bijvoorbeeld aan:

  • Na een uur voetballen ervaar ik een trekkend gevoel in mijn hamstring. Wat kan ik daar aan doen?
  • Sinds ik corona heb gehad ben ik vaker vermoeid. Hoe kan ik mijn conditie verbeteren?
  • Ik ben door mijn enkel gegaan maar wil zo snel mogelijk weer mijn sport hervatten. Hoe blijf ik fit tijdens het herstel?
  • Tijdens fitness krijg ik last van mijn rug wanneer ik zware gewichten gebruik. Hoe kan ik toch spiermassa opbouwen?

Staat jouw eventuele hulpvraag er niet bij? Dat is niet gek want iedereen ervaart klachten anders en heeft zo zijn eigen doelen. Neem vooral contact met ons op, we vertellen je graag meer over de sportfysio die wij bieden.

Voor wie sportfysiotherapie?

Veel mensen denken dat sportfysiotherapie alleen voor de topatleet geschikt is, maar dat is absoluut niet waar. Als sportfysiotherapeut heb je verstand van energiesystemen, hart- en long conditie, verbranding en kwaliteit van bewegen. Met deze brede kennis kunnen wij ook uitstekend mensen helpen die verzwakt zijn na ziekenhuisopname of verminderde conditie na besmetting van Covid-19. Maar ook na lange periodes van stress of andere conditionele problemen.

Ontstaan van de klachten

Met sportfysiotherapie kijken we dieper naar het ontstaan van blessures. We kijken bijvoorbeeld naar de invloed van op andere delen in het lichaam. Het kan bijvoorbeeld gebeuren dat pijn in de schouder wordt veroorzaakt door een blessure in de rug. Met sportfysio beschouwen we het lichaam nog meer als één geheel. We onderzoeken wat de negatieve invloed is van een blessure op het algemeen functioneren van het lichaam.

Hoe omgaan met de klachten

Als sportfysiotherapeut kijken we verder. Bij een gewone blessure of sportblessures staat niet alleen de vraag centraal; “hoe is iemand zo snel mogelijk van zijn klachten af?”. Maar vooral: hoe kan iemand zo snel mogelijk weer zijn of haar sport beoefenen op het gewenste niveau.

Het kan dus zijn dat we ook kijken of het mogelijk is om zelfs mét de aanwezigheid van klachten door te kunnen sporten. Zo proberen we zoveel mogelijk de afbouw van conditie of kracht te voorkomen.

Leefstijladviezen voor jouw gewenste niveau

Naast het behandeling van klachten tijdens sportfysiotherapie geven we ook leefstijladviezen. Hoe vaak moet je bijvoorbeeld sporten om je doel te behalen? Hoe kan je het beste trainen om af te vallen? Of hoe creëer je het snelste spiermassa. Wil je je sportprestaties vanaf het begin goed aanpakken? Dan kan je bij ons terecht voor sportfysiotherapie in Nijmegen. Ook zonder klachten, want voorkomen is altijd beter dan genezen.

Sporten op een hoger niveau

Als je al enige tijd aan het sporten bent kan het zijn dat je op een bepaald niveau blijft hangen, terwijl je ambitie groter is. Met sportfysiotherapie in Nijmegen kijken we hoe een behandeling prestatieverhogend kan worden ingezet. De vorm van sportfysio bestaat vaak uit krachttraining en trainingsadviezen die bijdragen aan jouw sportieve wensen. We helpen je graag naar the next level.   

Afspraak maken Afspraak maken